UNWE

Събития

УНСС празнува юбилей и стартира академичната година

УНСС ще отбележи днес 90-та си годишнина и едновремено ще стартира академичната учебна година. Двата повода ще съберат министри и официални лица в аула „Максима”. Тържествата ще уважат еврокомисарят доц. Кристалина Георгиева, член на настоятелството на УНСС, американският посланик Джеймс Уорлик, образователният министър проф. Сергей Игнатов и транспортният министър Александър Цветков, който ще валидира марка и илюстрован пощенски плик, посветен на юбилея на университета.

Университетът за национално и световно стопанство е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, с 90-годишна история. УНСС води началото си от Свободния университет за политически и стопански науки (СУПСН), създаден през 1920 г. със заповед на министъра на народното просвещение.

През настоящата учебна година 3565 първокурсници ще се обучават в шест професионални направления. През първите две години те ще изучават фундаментални университетски дисциплини, а след успешно завършване на втори курс ще избират специалност.

Излъчванията на живо се осъществяват на адрес: http://video.unwe.bg